“SEE Network of Associations of Mediators” – Zagreb, 2017 – Day 2

Concluziile celei de-a doua zi de lucru a conferinței “SEE Network of Associations of Mediators” – Zagreb, 2017

În cea de-a doua zi a conferinței, participanții la “SEE Network of Associations of Mediators” au făcut o prezentare a acțiunilor întreprinse în domeniul promovării procedurii de mediere, în mod special modificările legislative întreprinse pentru a obtine obligativitatea medierii în anumite domenii.

Astfel, Există state care aplică sancțiuni judecătorilor pentru nerespectarea dispozițiilor privind recomandarea medierii.

Ideea centrala a fost faptul ca toate statele își doresc sa faciliteze accesul la mediere prin introducerea obligativității.

Concluzii:

1. Consiliul Regional de Cooperare (RCC) își propune să continue demersurile începute în 2016 prin efectuarea de întâlniri de lucru pe regiuni, inclusiv cu statele nonmembre UE.

2. RCC își propune să centralizeze proiectele întreprinse de statele participante, astfel încât să poată fi constituită o bază de date și informații care să asigure un  suport necesar statelor în demersurile lor pe plan național.

3. RCC va fi un punct de conexiune în regiunea de S-E a Europei, care va primi și distribui informații între state și Comisia Europeană.

Consiliul de Mediere este reprezentat de doamnele Gabriela Ichim și Anca Iacob, membre în Comisia Permanentă a CdM.

Preluare http://www.cmediere.ro/page/1952/concluziile-celei-de-a-doua-zi-de-lucru-a-conferintei-see-network-of-associations-of-mediators—zagreb-2017

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>