Platforma ODR, de solutionare online a litigiilor intre consumatori si comerciant este functionala !!!

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show

 

Platforma ODR, de solutionare online a litigiilor intre consumatori si comerciant este functionala din data de 15.02.2016!!!

Daca aveti o nemultumire de un serviciu sau produs cumparat online, puteti folosi aceasta platforma pentru a va solutiona problema dumneavoastra, fara a ajunge la instanta de judecata.

Puteti utiliza site-ul daca sunteti consumator si locuiti in UE, iar comerciantul are sediul in UE.

De asemenea, daca sunteti comerciant, puteti utiliza platforma SOL daca doriti sa reclamati un consumator caruia i-ati vandut un serviciu sau un produs pe internet.

Sistemul insa nu conține în prezent entități de soluționare pentru anumite sectoare și pentru următoarele țări: Croația, Estonia, Germania, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, România, Slovenia, Spania. Prin urmare, este posibil să nu puteți utiliza acest site pentru a soluționa un litigiu cu un comerciant care are sediul într-una dintre aceste țări.

Asadar, consumatorii romani care au cumparat din Romania, inca nu pot utiliza platforma, insa aveti la dispozitie procedura medierii, pentru a solutiona un conflict ce are ca obiect protectia consumatorilor. Sedintele de mediere se pot desfasura si online, inlaturandu-se astfel barierele de distanta intre parti.

Avantajele acestei modalitati alternative la instanta de judecata sunt: timp scurt, confidentialitate, economie de bani si cel mai important reparatia consumatorului precum si pastrarea imaginii si reputatiei comerciantului.

Va voi anunta cand se vor introduce datele de contact ale mediatorilor din Romania (inclusiv datele biroului meu) pe platforma ODR a Uniunii Europene, insa pana atunci, nu ezitati si apelati la mediere ca modalitate de solutionare a conflictului dumneavoastra!

Linkul pentru platforma ODR – solutionare online a litigiilor intre consumatori si comercianti:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>