Se întâmplă acest lucru datorită nevoii de a deține controlul asupra a ceea ce ți se întâmplă, într-o lume dominată pe alocuri de nedreptăți, inegalități și lipsă de comunicare.
O ședință de mediere presupune întâlnirea în biroul mediatorului a tuturor părților implicate, la o dată și o oră de comun acord acceptate. Există însă și modalitatea online pentru desfășurarea ședințelor de mediere, protejându-ne pe noi şi persoanele de langă noi. De altfel, în online, părţile pot aborda şi dintr-o altă perspectivă conflictul.
Care sunt beneficiile utilizării medierii online?
= eficientizarea timpului – un simplu click şi eşti în biroul mediatorului,
= costuri reduse – mai mici decât cheltuielile effectuate pentru soluţionarea pe caşe tradiţională a conflictului,
= efecte imediate – înţelegerea mutual acceptată devine de imediată aplicare şi va fi executată de bună voie, pentru că reprezintă voinţa părţilor implicate.
Care sunt preconcepţiile întâlnite în alegerea medierii online?
- scepticismul – fiind o procedură relativ nouă, vor fi părţi care acceptă mai greu încercarea unei modalităţi online, obişnuite fiiind cu demersurile clasice.
- comunicarea faţă în faţă – există situaţii în care părţile necesită comunicare faţă în faţă, însă videoconferinţele pot suplini într-o mare măsură aceasta necessitate,
- carenţă în utilizarea tehnologiei – folosirea tehnicilor electronice de comunicare poate fi un impediment în abordarea online a şedinţei de mediere.
Aşadar, medierea clasică sau varianta online?
Indiferent de varianta aleasă, câştigul este de partea dumneavoastră!
Identificarea cauzelor care au declaşat un conflict, urmate de generarea unor opţiuni de soluţionare a acestuia şi în final găsirea variantei potrivite nevoilor reale, reprezintă utilizarea liberului arbitru şi puterii de decizie a fiecăruia.
Anca Iacob Birou de Mediator
Telefon – 0722660504
Email – [email protected]
Site – www.mediere-formaremediatori.ro
Whatsapp – 0722660504