Mediatorii din județele Constanța și Tulcea au deschis seria ședințelor on-line cu Consiliul de Mediere

   Mulțumesc colegilor mediatori din Constanța si Tulcea, participanți la prima sedinta on-line organizată de Consiliul de Mediere.
          Am avut discuții interesante si constructive, la finalul cărora am stabilit împreună câteva direcții de acțiune pentru următoarea perioadă.

Detalii în comunicatul postat pe site-ul Cdm.sedinta-online

În confirmarea politicii de transparență decizională a instituției noastre, astăzi, 22 septembrie 2016, timp de mai multe ore, colegii mediatori din județele Constanța și Tulcea au avut posibilitatea de a intra în legătură on-line cu Consiliul de Mediere. Acestora li s-au prezentat acțiunile și proiectele de promovare întreprinse de către Consiliu, acțiunile aflate în desfășurare și cele planificate, precum și stadiul actual al proiectului de modificare a Legii 192/2006 aflat în Parlamentul României. Mediatorii prezenți la ședință și-au manifestat mulțumirea pentru posibilitatea de a intra în legătură și în acest mod cu Consiliul de Mediere, aceștia arătându-și disponibilitatea de a sprijini, pe viitor, proiectele de dezvoltare a profesiei de mediator.

Ședința a fost realizată prin grija Secretariatului Tehnic, fiind moderată de către doamna Anca IACOB – Membru în Consiliul de Mediere.

Pe această cale, Consiliul de Mediere mulțumește colegilor mediatori din cele două județe, apreciind contribuția și sfaturile acestora ca fiind pertinente și utile pentru activitatea instituției. De asemenea, Consiliul încurajează și pe ceilalți colegi din țară ca la momentul oportun, în funcție de disponibilitatea fiecăruia, să participe la întâlnirile on-line.

În cursul săptămânii viitoare, vom reveni cu publicarea unui calendar detaliat al următoarelor ședințe on-line.

Mai jos, prezentăm concluziile punctuale ale ședinței on-line:

La nivel local, s-au stabilit câteva direcții și acțiuni de promovare a medierii și mediatorilor:

– acțiune de promovare a medierii la Penitenciarul Poarta Albă. Prima acțiune începe în data de 30 septembrie 2016;

– se continuă demersurile pentru inserarea în cuprinsul citațiilor emise de instanțe a mențiunilor despre mediere (similar celor de la Cluj și Ploiești);

– organizarea unei conferințe;

– demararea demersurilor pentru promovarea medierii la nivelul parchetelor, în baza protocolului încheiat de CdM cu CSM;

– modalități de obținere a fondurilor necesare pentru materialele de promovare.

La nivel central, stăruirea în încheierea unui protocol între CdM și IGPR pentru a disemina informațiile despre avantajele medierii la nivelul inspectoratelor de poliție județene:

– modalități de obținere a fondurilor necesare pentru materialele de promovare.

Mugur Bogdan Mitroi

Președinte Consiliul de Mediere

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>