Lansare vol. III al Culegerii de spete in mediere „Sa intelegem medierea”

Sâmbătă 22 august 2015 a avut loc lansarea culegerii de speţe în mediere comentate „Să înţelegem medierea”. Evenimentul a avut loc în cadrul ediţiei a III-a a evenimentului „Mentor Mediare” (stagiu-maraton gratuit de formare profesională continuă pentru mediatori), începând cu ora 11:30.

La eveniment au participat co-autorii: Aurora Cîrlig, Rodica Cociu-Anghel, Petre Ene, Lidia Frunză, Victoria Graur, Anca Iacob, Gabriela Ichim, Ramona Kreuziger, Mugur Mitroi, Valentin Naicu, Violeta Maria Pop, Valentina Popescu, Valentin Trifescu, Florica Chivu, Mădălina Mitroi, Ana Ruxandra Stanciu, Mihaela Văduva, Marina-Ioana Alexandru – mediatori profesionişti din cadrul Uniunii Centrelor de Mediere din România (U.C.M.R.).

Aflată deja la al 3-lea volum, culegerea de speţe comentate reprezintă demersul unor mediatori cu ani de practică în domeniul medierii de a aduce în atenţia publicului şi profesioniştilor români experienţa şi bagajul lor informaţional, prezentate pe înţelesul tuturor şi dezvăluind în esenţă munca unui mediator.

  • Exemple de speţe mediate din toate domeniile vieţii curente
  • Tehnici de mediere aplicate în situaţii neconvenţionale
  • Comentarii asupra particularităţilor cazurilor

Autorii au pornit de la premisa că managementul conflictului a devenit o necesitate pentru fiecare dintre noi, în condiţiile în care conflictul este un factor permanent al existenţei şi evoluţiei sociale. Medierea este calea care oferă acest răspuns unei probleme curente a societăţii: severa lipsă de comunicare.

Si de aceasta data, atmosfera a fost foarte placută și caldă, culegerea fiind utilă pentru practica noastră ca mediatori. Avem nevoie de idei pentru utilizarea unor tehnici de mediere sau pentru redactarea intelegerii parților iar aceasta culegere ofera multe idei si este o sursă de inspirație pentru mediatori, indiferent de vechimea în profesie.

In redactarea spetelor scrise de mine si cuprinse în acest volum, am insistat pe tehnicile aplicate de mediator in sedinta de mediere. Ce face in mod concret un mediator in sedinta de mediere si cum in mod concret poate schimba percepțiile părților astfel încât să se ajungă la consens.

IMG_6887 IMG_6908 IMG_6910 IMG_6913 IMG_6914 IMG_6917 IMG_6918 IMG_6920 IMG_6922 IMG_6923 IMG_6925 IMG_6929 IMG_6939 IMG_6945 IMG_6946 IMG_6947 IMG_6951 IMG_6956 IMG_6960 IMG_6968

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>