Formare in mediere

cursuri

Sunt formator principal, evaluator si examinator, acreditat de Consiliul de Mediere, in cadrul Scolii de Formare Mugur Mitroi – FMMM Romania. Detin o vasta experienta in practicarea si trainingul metodelor ADR (Alternative Dispute Resolution), fiind implicata in diverse proiecte de training, coaching si mentoring, in cadrul carora am aplicat experienta dobandita in ani de practica.

FMMM Romania s-a afirmat ca un reper elitist de calitate si competenta in domeniul cursurilor de formare a mediatorilor profesionisti, precum si al cursurilor de management al conflictelor.

Scoala beneficiaza de experienta remarcabila a unor formatori care activeaza ca mediatori de la introducerea profesiei in Romania acum cca 10 ani. Echipa FMMM are o vasta experienta in practicarea si training-ul metodelor ADR (Alternative Dispute Resolution), toti formatorii fiind implicati de-a lungul anilor in diverse proiecte de training, coaching si mentoring in cadrul carora au aplicat expertiza dobandita in ani de practica.

Calitatea si experienta sunt dovedite prin certificarile internationale obtinute de la organizatii de referinta din domeniul ADR, precum Federal Mediation and Conciliation Service (Washington DC, S.U.A.) si The Lord Slynn of Hadley European Law Foundation (Londra, Marea Britanie).

Fiind recunoscut ca pregatirea urmata de certificare asigura o arie sporita de oportunitati profesionale pentru cursanti, o preocupare constanta a FMMM Romania este imbogatirea ariei de expertiza si practica a trainerilor in metodele ADR, prin schimburi de experienta si incheierea departeneriate internationale cu practicieni din Europa si U.S.A.


Scoala organizeaza cursuri de formare initiala a mediatorilor, in care se studiaza notiuni pentru intelegerea si aplicarea medierii (mediere, analiza conflictului, comunicare, negociere, drept), corelat cu punerea in practica imediata a cunostintelor dobandite. La finele cursului, participantii isi dezvolta si aplica abilitatile de management al conflictelor prin tehnici de mediere.

Cursurile sunt autorizate de Consiliul de Mediere din Romania in baza legii nr. 192/2006 privind medierea, cu respectarea Standardului de Formare a Mediatorului. Cursul, cu durata de 80 de ore, se desfasoara pe parcursul a 2 saptamani si se finalizeaza cu un examen de absolvire. Cursantii care promoveaza examenul primesc Certificatul de Participare si Adeverinta de absolvire – documente in baza carora pot depune cererea de autorizare la Consiliul de Mediere din Romania.

DE CE FMMM?

 • Calitatea formarii si a competentelor dobandite;
 • Experienta practica si vechimea formatorilor;
 • Singura scoala cu certificari internationale in domeniul medierii si co-medierii;
 • Pentru materialele oferite cursantilor in kitul de curs:
  • Manualul Mediatorului (tiparit); Formatul electronic al cursului; Modelele de formularistica necesare desfasurarii profesiei de mediator; 3 carti de specialitate: “Ghidul Mediatorului Profesionist – Mediere si Conflict” (autor Mugur Bogdan Mitroi); “Medierea, o perspectiva psihologica asupra solutionarii conflictelor” (autori Freddie Strasser si Paul Randolph); “Co–medierea: utilizarea unei abordari psihologice duale in solutionarea conflictelor” (editor UK Monica Hanaway); “Medierea Tehnica si Arta” – revista profesionala bilingva lunara
 • Pentru suportul gratuit oferit ulterior cursului, in promovarea mediatorilor profesionisti formati:
  • Revista “Medierea Tehnica si Arta” asigura promovarea gratuita a mediatorilor formati de FMMM Romania
  • Portal Mediere – www.portalmediere.ro, inscrie si promoveaza mediatorii FMMM gratuit
  • Mediere TV – www.medieretv.ro asigura promovarea imaginea mediatorilor FMMM

Costul cursului este 4.400 lei, adresandu-se unei elite a viitorilor profesionisti care inteleg sa investeasca in calitatea formarii si a competentelor.


FMMM Romania desfasoara de asemenea cursuri avansate de pregatire continua a mediatorilor cu urmatoarele teme:

 • Curs Tehnici de analiza a conflictului – formator Mugur Mitroi, expert – evaluator
 • Curs Tehnici de comunicare – formator Valentin Dragos Biro, expert in comunicare, profesor
 • Particularităţile medierii în domeniul penal – Gabriela Ichim
 • Pregătirea mediatorului, de la teorie la practică – Marina Alexandru
 • Teorie și practică în medierea disputelor succesorale și a celor privind transferul dreptului de proprietate – Anca Iacob
 • Taxe de timbru aplicabile în cazul acordurilor de mediere – Ștefan Nicolae Ștef, Mădălina Mitroi
 • Modele de acorduri de mediere – Ana Maria Tuluc
 • Particularităţi ale medierii în conflictele de familie – Valentina Popescu
 • Primii pasi in dezvoltarea biroului de mediator” – Elena Liliana Aldea

Cursurile sunt acreditate de Consiliul de Mediere din Romania.


Colaborarea cu organizatiile internationale ADR s-a materializat in organizarea de cursuri de tehnici avansate in mediere si co-mediere cu participarea unor traineri recunoscuti in domeniu precum Eileen B.Hoffman, Linda I. Lazarus, Sir Henry Brooke, Paul Randolph, Spenser Hilliard, Monica Hanaway, Diana Mitchell.