Congresul Mediators Beyond Borders

http://www.starseu.eu/stars-romania-va-invita-sa-rezervati-data-pentru-al-vii-lea-congres-al-mediators-beyond-borders-international-bucuresti-23-26-aprilie-2015/

 

S.T.A.R.S. Romania anunta incheierea cu succes a lucrarilor celui de-al 7-lea Congres Anual de Pace al Mediators Beyond Borders International desfasurat in premiera la Bucuresti

 

Bucuresti, 27 aprilie 2015 – In perioada 23-26 aprilie 2016, in Bucuresti s-a desfasurat cel de-al 7-lea Congres Anual de Pace al Mediators Beyond Borders International (S.U.A.), eveniment co-organizat in parteneriat cu S.T.A.R.S. Romania.

Congresul s-a bucurat de participarea a cca 200 de profesionisti in solutionarea amiabila a conflictelor din cca 40 de tari si 5 continente, care au dezbatut tehnici si practici de mediere aplicate in cazuri practice, precum solutionarea conflictelor si retelele de advocacy pentru femei din Arabia Saudita, tensiunile dintre gazdele libaneze si comunitatile de refugiati sirieni si alte teme de actualitate.

In deschiderea lucrarilor, dl. secretar de stat Dorin Ionita din cadrul MAE si dl. secretar de stat Liviu Stancu din cadrul Ministerului de Justitie au adresat mesaje de bun-venit participantilor, alaturi de dl. Mugur Bogdan Mitroi – presedintele Consiliului de Mediere din Romania si presedinte al co-organizatorului S.T.A.R.S.

Printre participantii Congresului de la București s-au numarat: Prabha Sankaranarayan, reprezentanta a Consiliului de Administrație MBB pentru Kenya si Presedinte MBB; Shadia Marhaban, o fosta membra a mișcarilor armate separatiste din Indonezia, ulterior singura femeie-negociator prezentă la Convorbirile pentru Pace de la Helsinki (2005) si una dintre cele mai active femei-mediator pentru pace din Asia de Sud-Est; Imam Mohammed Ashafa, cleric musulman angajat inca din 1996 in promovarea tolerantei religioase si non-violentei pentru a pune capat ciocnirilor dintre comunitatile de crestini si musulmani din Nigeria. De asemenea, Desmond Tutu, laureat al Premiului Nobel pentru Pace in 1984, a avut o interventie video in cadrul evenimentului.

In cadrul Congresului, a fost acordat Premiul “MBB’s Peacemaker of the Year 2015” lui Mary Montague — o deschizatoare de drumuri, implicata in activitatea de construire a pacii internationale, in Irlanda de Nord, inca din anul 1975.

Locatia acestui Congres a fost aleasa in Romania gratie pozitiei sale geostrategice si contextului regional, dar si puternicei comunitati de mediatori.

Prin aducerea acestui Congres la Bucuresti, organizat prin efortul propriu al mediatorilor insisi, noi, ca partener local, am dorit sa subliniem rolul mediatorului in contextul actual al globalizarii: globalizarea conflictelor aduce dupa sine necesitatea unui instrument potrivit de a solutionare a acestora. Am incredere ca acest eveniment unic in peisajul national si regional al medierii va aduce un mesaj intregii societati romanesti: medierea este calea optima catre pacea sociala, reprezentand limbajul comun si codul universal de decriptare bazat pe interesele partilor, asadar universal compatibil”, a declarat Madalina Calcan, vicepresedinte S.T.A.R.S. si co-presedinte al Congresului.

 

S.T.A.R.S. Social Training and Antreprenorial Research Society, afiliata Uniunii Centrelor de Mediere din Romania, a fost infiintata cu scopul de a promova pacea sociala prin incurajarea metodelor alternative de solutionare a disputelor, dar si prin promovarea initiativei antreprenoriale, ca o metoda de evolutie individuala si sociala. S.T.A.R.S. este o organizatie puternica prin experienta relevanta si dedicarea membrilor sai, mediatori de profil inalt, profesionisti în domeniul juridic, antreprenori, profesori, reprezentanti ai societatii civile.

Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.) este federatia nationala infiintata in 2005, reunind asociatii profesionale ale mediatorilor din toata tara.

Mediators Beyond Borders International (MBB) promoveaza medierea internationala pentru pace si formeaza abilitati și competente in construirea pacii la nivel regional si local. Sufletul acestei organizatii non-profit este echipa sa de peste 200 de voluntari din America de Nord și de Sud, Europa, Asia și Africa. La solicitari primite direct din teritorii confruntate cu conflicte, echipe multidisciplinare de voluntari creaza si implementeaza, impreuna cu parteneri locali, proiecte menite sa formeze si sa dezvolte competente locale in reabilitarea si reconcilierea comunitatilor dupa conflicte severe; in prevenirea, confruntarea si solutionarea conflictelor intr-un mod viabil si sustenabil. In prezent, MBB este angajata in proiecte active de acest gen in sase tari: Israel, Columbia, Ecuador, Kenya, Nepal, si Sierra Leone.

 

Biroul de presa S.T.A.R.S.
Tel./fax: +40213201535
[email protected]
www.starseu.euSlider-Congress-01B-1024x372

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>