CONGRESUL al VII-lea U.C.M.R. – iunie 2013 – Sinaia

Între 17-19 mai 2013, va avut loc la Sinaia al VII-lea Congres al Uniunii Centrelor de Mediere din România (U.C.M.R.) – federația natională înființată în 2005, ce reunește asociații profesionale ale mediatorilor din fiecare județ al României.

La Congres au fost invitați mediatorii-membri ai U.C.M.R. si s-a desfășurat sub denumirea “10 ani de mediere”. Congresul a celebrat începuturile profesiei de mediator în România, fondată prin proiectul inițiat de Ambasada SUA, Ministerul Justiției și Baroul Dolj. Astfel, încă din mai 2003 a fost înființat Centrul-Pilot de Mediere din Craiova, unde au fost pregătiți primii mediatori. Începând cu anul 2005, Centrul-pilot a derulat programul național de formare a mediatorilor cu sprijinul Centrului Cultural al Ambasadei SUA, Ministerului Justiției și al barourilor din România. În acest fel, s-au înființat centre de mediere în fiecare județ, care s-au constiCongres UCMR mai 2013 Congres UCMR mai 2013 2 Congres UCMR mai 2013 3 Congres UCMR mai 2013 4tuit ulterior în Uniunea Centrelor de Mediere din România.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>