






Scopul acestei întâlniri a fost acela de a face un schimb de experiența între statele participante privind stadiul implementării medierii precum și organizarea unei rețele de colaborare a statelor pe regiunea de S-E a Europei.
Această structură urmează să își definitiveze forma organizatorică și să-și deruleze activităților propuse. Reprezentanții Consiliului de Mediere din România au propus ca aceasta rețea sa emită o serie de recomandări, ghiduri pentru statele membre, pentru a fi un suport de aplicare a legilor actuale, direcțiile de acțiune, modul de comunicare, proiecte care pot fi preluate sau inițiate având modelul celor din România, acțiuni ce pot fi inițiate precum și modalități de promovare a rețelei în regiune.
Concluzia acestei întâlniri a fost că se impune necesitatea colaborării între statele din regiune atât în ceea ce privește promovarea medierii în sistemul juridic și non-juridic cât și în vederea stabilirii unui cadrul instituțional care să furnizeze un sprijin în implementarea și crearea unui cadrul legislativ care să asigure buna funcționare a medierii. În acest sens, reprezentanții unor state participante au declarat în cadrul reuniunii că au inițiat demersuri similare ca și România, în sensul instituirii obligativității medierii în anumite domenii.
http://www.cmediere.ro/page/1607/comunicat-conferinta-see-network-of-associations-of-mediators