Conferința Națională a Mediatorilor „10 ani de mediere în slujba Drepturilor Omului” București, 27 mai 2016

1 2 3 4

În data de 27.05.2016, la Parlamentul României¸ a avut loc Conferința Națională a Mediatorilor, organizată deConsiliul de Mediere în parteneriat cu Comisia pentru Drepturile Omului, Culte și Minorități din Senatul României.

Ca toate soluțiile alternative de rezolvare a litigiilor, medierea nu s-a impus imediat și s-a lovit de dificultăți de punere în practică. E greu să găsești soluții și să ai rezultate atunci când te lovești de ostilități. Am convingerea că evenimentul de astăzi, ce marchează zece ani de la publicarea Legii 192, reprezintă și conștientizarea instituțiile statului de necesitatea dialogului și promovarea medierii ca liant social”, a declarat Mugur Bogdan Mitroi, președintele Consiliului de Mediere.

La Conferință au participat organele de conducere ale Corpului Profesional al Mediatorilor (CPM) și reprezentanțiiCPM de pe lângă Curțile de Apel, dar și persoane publice care au contribuit la promovarea medierii.

”Medierea este soluția SMART a secolului XXI. Are impedimentul de a nu avea dezavantaje”, a completat Zeno Șuștac, vicepreședintele Consiliului de Mediere.

Consiliul de mediere

http://www.cmediere.ro/page/1597/conferinta-nationala-a-mediatorilor-10-ani-de-mediere-in-slujba-drepturilor-omului-bucuresti-27-mai-2016

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>