CAMPANIA C.R.E.D. – Copiii Rad, Eu Daruiesc – Un zambet pentru Nicoleta-Lavinia!

CAMPANIA C.R.E.D. – Copiii Rad, Eu Daruiesc
Un zambet pentru Nicoleta-Lavinia !

Asociatia Mediatorilor S.T.A.R.S. a inceput campania de strangere de fonduri pentru a aduce un zambet Laviniei! Vrem sa dam inapoi caldura cu care am fost inconjurati si am crescut. Responsabilitatea implicarii si sustinerea comunitatii sunt valori care, pentru noi, sunt integrate in prezent.

Dorim sa ii oferim Laviniei ocazia de a vedea marea pentru prima oara, intre 01.07-06.07.2015: un sejur de 5 nopti la Hotel Perla din Mamaia, pentru Lavinia si mama sa, ca insotitor. Mediatorii sunt invitati sa doneze, in limitele disponibilitatii, pentru a strange suma necesara in acest scop (1.100 lei).

Donatiile pot fi facute pana in 26.06.2015 in contul RO63 BRDE 441SV 9181 2764 410 al <Asociatiei Mediatorilor “STARS” Social Training and Antreprenorial Research Society>, deschis la BRD Calea Calarasilor.

NICOLETA-LAVINIA STANESCU este o tanara artista remarcabila cu o poveste de viata impresionanta. Va asteptam sa o sustineti si sa o ajutam sa zambeasca!

Despre S.T.A.R.S.

S.T.A.R.S. – Social Training and Antreprenorial Research Society, afiliata Uniunii Centrelor de Mediere din Romania, a fost infiintata cu scopul de a promova pacea sociala prin incurajarea metodelor alternative de solutionare a disputelor, dar si prin promovarea initiativei antreprenoriale, ca o metoda de evolutie individuala si sociala..

Uniunea Centrelor de Mediere din Romania (U.C.M.R.) este federatia nationala infiintata in 2005, reunind asociatii profesionale ale mediatorilor din toata tara.

Madalina Calcan
Departament PR S.T.A.R.S.
Tel./fax: +40213201535
Mobil: 0722239261
[email protected]
www.starseu.eu

POVESTEA LAVINIEI

Numele meu este Stanescu Ana-Maria, am 24 ani, sunt din Romania, orasul Baicoi, jud.Prahova. Am o sora geamana, Nicoleta – Lavinia.

1996
1998

In urma cu 14 ani, ea a fost diagnosticata cu tumora cerebeloasa infiltrativa medulara si spinala.

2000- cu o luna inainte de operatie

A fost operata la Spitalul Bagdasar Arseni Bucuresti, dar tumoarea nu s-a putut extrage. Dupa operatie a fost transferata la Spitalul Fundeni pentru a urma un tratament radio-chimio-terapeutic. In urma razelor cu cobalt pe care le-a facut la cap s-a simtit foarte rau, i-a cazut parul, nu a mai putut inghiti mancarea, iar dupa curele cu citostatice nu a mai putut merge singura, ajunsese ca o leguma. Ochiul drept nu-l mai putea inchide, drept urmare medicii au stabilit ca pleoapa sa-i fie cusuta.


2002- dupa citostatice

2003

Starea ei se inrautatise foarte rau, iar medicii de la Spitalul Fundeni au transferat-o inapoi la Spitalul 9. A stat internata 3 luni ( din ianuarie 2002-martie2002), in vederea unei noi operatii, care nu s-a mai efectuat deoarece starea ei se agravase foarte rau. Nimeni nu-i mai dadea nici o sansa. A fost externata cu mentiunea: din punct de vedere neurochirurgical, cazul ei nu mai prevede nici o recomandare. Parintii erau disperati, nu stiau ce sa mai faca. Cateva cunostinte au trimis diagnosticul Laviniei in strainatate, dar n-am primit nici un raspuns ca s-ar putea opera. Am primit numai cateva tratamente medicamentoase. Sistemul imunitar era foarte slabit, racea foarte repede si luna de luna mama se interna cu ea pentru a i se administra tratament intravenos pentru a-si face efectul mai repede. Mi-aduc aminte cum in toamna anului 2002, Lavinia a racit foarte rau, a facut bronho- pneumonie si a intrat in coma, colaps gradul IV. Medicii de la Spitalul Judetean Ploiesti si-au dat tot interesul pentru a o salva. Toti spuneau ca mai mult de doua ore nu mai traieste, dar cu ajutorul lui Dumnezeu, dupa 10 ore de chin si disperare Lavinia a iesit din coma. A fost o minune pentru noi toti si ne-am dat seama ca Dumnezeu o iubeste si mai are o sansa la viata.
Mama a fost cea care a trecut prin multe clipe de chin, durere si disperare. Atunci parintii au hotarat sa inceapa si un tratament naturist pentru Lavinia. Cu toate ca se deplasa destul de greu, mama o ducea mai mult in brate, totusi pleca cu ea in Bucuresti la diversi bioterapeuti, precum si in Covasna, dar nu a putut fi ajutata. Atunci cand credeam ca nu mai exista nici o speranta, mama a descoperit in Ploiesti un cabinet cu tratamente infoenergetice al domnului Ionescu Vasile si pot sa spun ca a fost ingerul salvator al Laviniei din 2002 si pana in ziua de astazi. In paralel cu acest tratament mama cumpara multe fructe si legume, pe care i le administra Laviniei sub forma de sucuri. Au fost perioade lungi in care Lavinia nu manca nimic, decat bea o zi suc de fructe, o zi suc de legume. Acest tratament cere foarte multa rabdare pentru ca rezultatele se vad in timp si mama a avut aceasta rabdare. Incet, incet, starea Laviniei a inceput sa se imbunatateasca.


2002

2008

Ca sa-i ridicam moralul toti cei din familie am privit-o ca pe un copil fara probleme, din clasa a 5-a pana in clasa a 8-a mama a mers cu ea la scoala si acest lucru i-a prins foarte bine. A fost acceptata de colegi, si tratata cu dragoste de colectivul de profesori ai scolii nr. 25 din Ploiesti. Dupa un an de la inceperea tratamentului naturist, domnul Ionescu a spus ca este momentul sa-i descoasem pleoapa ochiului. Mama a fost cu ea la Spitalul 9 si pe raspunderea si semnatura ei pleoapa ochiului a fost descusuta. Din luna in luna, din an in an Lavinia se simtea mai bine, mama i-a explicat ca este bolnava, dar trebuie sa lupte si cu siguranta Dumnezeu o va rasplati. Pe parcursul acestor ani mama s-a documentat ce minerale si vitamine poate sa-i administreze Laviniei pentru intarirea sistemului imunitar. Impreuna cu medicul de familie, cu care a colaborat foarte bine, stabilea anumite scheme de tratament (fier, calciu, vitamina A, E, B, tonotil) care se administrau primavara si toamna, iar in paralel cu acestea, suplimente din plante: catina, macese, drojdie de bere, oua de prepelita, multa miere si produse apicole. Toate acestea au dat rezultate. O data pe an facea analize si rezultatele erau bune. Anii au trecut, Lavinia a implinit 18 ani si a fost pensionata, in referatele medicale mentionandu-se : caz irecuperabil. In ultimii ani, parintii nu i-au mai putut tine un regim naturist deoarece situatia financiara nu le permitea. M-au ajutat pe mine sa termin liceul si sa intru la facultate. Veniturile nu le ajungeau decat pentru cele doua rate la banca si cheltuielile lunare ale casei. Cu ajutorul lor am terminat si masterul si m-am si angajat intre timp.


2009
170720111305
2011

Acum 3 ani, mama a gasit un cabinet unde se face termomasaj si presopunctura, tratament care ii face foarte bine Laviniei, si care se face in fiecare zi, dar veniturile familiei nu le permiteau sa se deplaseze zilnic pentru aceste sedinte, deoarece Lavinia se deplaseaza mai greu. In acest sens am facut un credit, pentru a-i putea achizitiona Laviniei, acasa, patul Ceragem. De mai bine de 2 ani, Lavinia face masaj de cel putin 2 ori/zi si se simte foarte bine. Investitia a fost foarte benefica pentru toti membrii familiei, deoarece si noi il utilizam frecvent.

280620122206 DSCF0201
2014

Treptat Lavinia a inceput sa dezvolte o afinitate pentru lucrul manual, si viziona pe youtube filmulete despre Quilling. Am sprijinit-o si noi si rudele in dezvoltarea acestui hobby, achizitionandu-i materialele necesare. Mama o ajuta cateva ore pe zi la realizarea martisoarelor, felicitarilor si tablourilor, pe care le oferim cu drag rudelor si prietenilor.

070320143034IMG_20141108_174945IMG-20140526-WA0003

Pe Lavinia o motiveaza foarte mult aceasta activitate, precum si aprecierea celorlalti, oferindu-i mai multa incredere in ea.

Ene Petre

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>